Wolverine®-glaset är specialutvecklat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter.
Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter är ett kvadratiskt filter för nattfotografering i t.ex stadsmiljö, landskap eller vid astronomi. Filtret reducerar och blockerar olika våglängder av ljus, från t.ex gatubelysningar och andra ljuskällor, som förorenar natthimlen. Resultatet med filtret, blir att man får en klar och naturlig nattbild, med mer korrekt färgåtergivning och högre kontrast. Förutom att reducera ljusföroreningar, så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder.

Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter är tillverkat av härdat B270 optiskt glas (från tyska Schott®), av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filtret är specialutvecklat av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. Det är både stöttåligt och repsäkert och har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filtret har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.Nedanstående bildexempel är plåtade med Kase® Wolverine Neutral Night Light Pollution Filter.


Kase® Wolverine IR Nano ND filter är neutrala ND-filter, av optiskt glas (från tyska Schott®), som används när man t.ex vill arbeta med längre slutartider eller med öppen bländare (kortare skärpedjup för t.ex porträtt). Filtret blockerar även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder.

ND-filterna från KASE® filter finns med olika tätheter (densiteter). ND8(0.9) dämpar ljuset med 3 steg, ND64(1.8) dämpar ljuset med 6 steg och ND1000(3.0) dämpar ljuset med 10 steg.

Kase® Wolverine IR Nano ND-filter är tillverkat av härdat B270 optiskt glas, av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filtret är specialutvecklat av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. Det är både stöttåligt och repsäkert och har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filtret har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.

Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey (GND) är avtonade ND-filter, av optiskt glas (från tyska Schott®), för att jämna ut (eller öka) kontrasten i motivet. Vid utomhusfotografering så önskar man ofta bra teckning och detaljrikedom både i himlen och i förgrunden. Exponerar man efter förgrunden, så blir resultatet en utfrätt och överexponerad himmel och exponerar man efter himlen, så blir förgrunden mörk och underexponerad. Lösningen är således att använda ett avtonat gråfilter (GND), som mörkar ner himlen, och låter både himlen och förgrunden att bli korrekt exponerad. Kase® Wolverine GND-filter är rektangulära, så att det finns gott om marginal att skjuta filtret upp eller ner i filterhållaren, för att avpassa avtoningen efter t.ex horisonten.

Kase® GND-filter finns med långsam (mjuk) eller snabb (hård) övergång av avtoningen och med olika tätheter (t.ex 0.6, 0.9 eller 1.2ND). Mjuk(soft) övergång på avtoningen är mera "förlåtande" när horisonten är bruten.

Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey (GND) är tillverkat av härdat B270 optiskt glas, av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filtret är specialutvecklat av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. Det är både stöttåligt och repsäkert och har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filtret har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey, Reverse (RGND) är avtonade ND-filter, av optiskt glas från tyska Schott®, som används för att motverka att himlen blir överexponerad vid soluppgång eller solnedgång. Till skillnad från vanliga avtonade filter, så är avtoningen omvänd på Reverse-filter, dvs att avtoningen är mörkast i mitten av filtret och ljusare mot överkant. Kase® Wolverine RGND-filter är rektangulära, så att det finns gott om marginal att skjuta filtret upp eller ner i filterhållaren, för att avpassa avtoningen efter t.ex horisonten/ soluppgången. RGND-filterna från KASE® filter finns med olika tätheter (densitet), från 0.9ND(3 steg) till 1.2 ND (4 steg).

Kase® Wolverine IR Nano Neutral Density Gradual Grey, Reverse (RGND) är tillverkat av härdat B270 optiskt glas, av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filtret är specialutvecklat av Kase filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. Det är både stöttåligt och repsäkert och har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filtret har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.Kase® Skyeye Polarizer är ett kvadratiskt polarisationfilter, med cirkulär polarisering, för t.ex landskapsfotografering. Perfekt att använda för att t.ex öka kontrasten mellan himmel och moln, dämpa eller förstärka reflexer i motivet. Filtret är tillverkat med sandwich-teknik, med Nitto polariseringsfilm laminerat mellan optiskt slipat glas av typ B270 för högsta kvalité. Kanterna på polfiltret är maskat för att minska ljusläckage och ströljus. Ljustransmissionen på polfiltret är 55%, vilket är dubbelt så bra som de flesta andra polfilter på marknaden. Tack vare att polariseringen är cirkulär, så kan KASE® Skyeye Polarizer användas på alla kameror utan att exponeringen eller autofokusen störs ut. Filtret har även en markering, som visar vilken sida av filtret som ska vara upp.


Professionella filterhållare för 100mm-filter finns på nästa sida.


Magnetic Circular


Filterna i Magnetic Circular-serien är tillverkade av härdat B270 optiskt glas (från tyska Schott®), av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Tack vare att filterna är magnetiska, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filterna från adapterringen på objektivet. Det går också att sätta fast flera magnetiska filter efter varandra. Det går också snabbt att flytta filterna mellan olika objektiv. Ett perfekt system för dig som vill ha ett premium filtersystem, som tar minimalt med plats i kameraväskan.Kase® Rear ND-filter


Kase® Rear ND filter Set är en uppsättning supertunna och neutrala ND-filter (ND8/ND64/ND1000) för montering vid bakre linsen på objektivet. Filterna finns för t.ex Canon 11-24mm/f4 och Sigma14-24mm/f2.8 för Sony-E.

Kase® Rear ND -filter är tillverkade av optiskt glas (med Nano Antireflex) av absolut högsta kvalité. ND filterna används när man t.ex vill arbeta med längre slutartider (vid t.ex landskapsfotografering) eller med öppen bländare (kortare skärpedjup). Effekten av att använda långa slutartider är att det påverkar allt som rör sig i bilden. Skummande vatten får en silkeslen slät yta och drivande moln på himlen blir utdragna till dramatiska molnformationer.

Kase® Clip-in filter


Kase® Clip-in filter är en innovativ och mycket smart filter-lösning, som innebär att man monterar filtret framför sensorn i kamerahuset istället för på objektivet. Tack vare att Clip-in filtret monteras i kamerahuset så slipper man krångla med olika filterlösningar för olika objektiv. Det blir inte heller någon risk att vinjettering uppstår när extrema vidvinkel objektiv används. Filtret är tillverkat av optiskt och härdat B270 Wolverine-glas, med Nano-coating för absolut högsta kvalité. Filtret fungerar också som ett extra skydd för din sensor när du byter objektiv ute i fält.

Runda filter, med filtergänga.

Kase® tillverkar även runda kamerafilter, som finns listade på en separat sida.


©2018-2020 Kase® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
Optimal skärmupplösning 1920x1280px.