Premiumfilter av högsta kvalité.


Runda kamerafilter av absolut högsta kvalité.

Kase® tillverkar även runda kamerafilter, som skruvas fast i objektivets filtergänga. Filterna är tillverkade av optiskt B270-glas från tyska Schott® och härdade av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter.
(Kase® har också lanserat innovativa magnetiska filter, som är listade på en separat sida.)

Kase® MC UV (II)-filter


Kase® MCUV II är ett Slim UV-filter, av premium kvalité, som är tillverkat av optiskt B270-glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. UV-filtret ger ett extra skydd av objektivets frontlins, samt tar bort färgstick, dis och oskärpa som kan uppkomma av UV-strålning. Tack vare avancerad och dubbelsidig MultiCoating (18 lager med Nano-coating), i kombination med B270-glas så får filtret enastående optiska egenskaper. Ljustransmissionen på UV-filtret är upp till 99%. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell. Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert.

Slim-konstruktion, dvs att tjockleken på filtret inklusive aluminiumringen bara är strax över 3mm (Minimal risk för vignettering). Filterringen är tillverkad av aluminium, som är svarteloxerad för att dämpa reflexer samt försedd med en främre gänga (för t.ex motljusskydd.)


Kase® G-MCUV-filter


Kase® G-MCUV är ett exklusivt UV-filter (LR41), med Wolverine-glas av absolut högsta kvalité för proffs och yrkesbruk. Det är tillverkat av optiskt B270 glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. Filtret har UV-block (LR41), som blockerar UV-strålning under 410nm.

Kase® G-MCUV ger ett extra skydd av objektivets frontlins, samt tar bort färgstick, dis och oskärpa som kan uppkomma av UV-strålning. Tack vare avancerad och dubbelsidig MultiCoating, i kombination med B270-glas så får filtret enastående optiska egenskaper. Ljustransmissionen på UV-filtret är upp till 99,5%. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell. Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert. Filtret har en slim-konstruktion (mindre risk för vignettering) med en främre gänga for t.ex motljusskydd.


Kase® MRC CPL II-filter


Kase® MRC CPL II är ett cirkulärt Polarisations-filter (slim), av premium kvalité, som är tillverkat av optiskt B270-glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. Kase® MRC CPL II är är ett av de mest användbara filterna, det tar bort, dämpar eller förstärker reflexer, dämpar UV-strålning och ger bättre färger. Dessutom så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder. Polarisationsfilter används för att ta bort störande reflexer och blänk i t.ex vatten och glas. Filtret är också utmärkt att använda vid natur- och landskapsfotografering för att få högre färgmättnad (Blåare himmel och grönare grönska). Polarisationsfiltret skruvas fast i optikens filtergänga. Sen vrider man på den yttre ringen på polarisationsfiltret tills det ser bra ut i sökaren. Tack vare att polariseringen är cirkulär, så kan Kase® MRC CPL II användas på alla kameror utan att exponeringen eller autofokusen störs ut.

Kase® MRC CPL II har en avancerad och dubbelsidig MultiCoating, som i kombination med B270-glaset, ger filtret enastående optiska egenskaper. Ljusförlusten på Kase® MRC CPL II är bara ett steg. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell. Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert. Filtret har SMP-konstruktion (slim-konstruktion), vilket minskar risken för vignettering. Filterringen är tillverkad av aluminium, som är svarteloxerad för att dämpa reflexer samt försedd med en främre gänga (för t.ex motljusskydd.)
Filtret levereras i en skyddande filterask.


Kase® G-CPL filter


Kase® G-CPL är ett cirkulärt Polarisations-filter, med Wolverine-glas av absolut högsta kvalité för proffs och yrkesbruk. Det är tillverkat av optiskt B270 glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. Dessutom så har filtret UV-block (LR41), som blockerar UV-strålning under 410nm. Kase® G-CPL är är ett av de mest användbara filterna, det tar bort, dämpar eller förstärker reflexer, blockerar UV-strålning(LR41) och ger bättre färger. Dessutom så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder. Polarisationsfilter används för att ta bort störande reflexer och blänk i t.ex vatten och glas. Filtret är också utmärkt att använda vid natur- och landskapsfotografering för att få högre färgmättnad (Blåare himmel och grönare grönska). Polarisationsfiltret skruvas fast i optikens filtergänga. Sen vrider man på den yttre ringen på polarisationsfiltret tills det ser bra ut i sökaren. Tack vare att polariseringen är cirkulär, så kan Kase® G-CPLI användas på alla kameror utan att exponeringen eller autofokusen störs ut.

Kase® G-CPL har en avancerad och dubbelsidig MultiCoating, som i kombination med B270-glaset, ger filtret enastående optiska egenskaper. Ljusförlusten på Kase® G-CPL är ett steg. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell. Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert. Filtret har SMP-konstruktion (slim-konstruktion), vilket minskar risken för vignettering. Filterringen är tillverkad av aluminium, som är svarteloxerad för att dämpa reflexer samt försedd med en främre gänga (för t.ex motljusskydd.)


Kase® ND8-filter


Kase® ND8 (0.9) är ett ND-filter, av premium kvalité, som är tillverkat av optiskt B270-glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. Kase® ND8-filter dämpar ljusmängden med 3 steg utan att påverka färgbalansen i bilden. Förutom att dämpa ljuset, så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder. Filtret är speciellt användbart när man vill undvika överexponering i starkt ljus. ND-filter kan även användas t.ex. för att få längre exponeringstider eller för att kunna öppna upp bländaren och få kortare skärpedjup. Tack vare avancerad och dubbelsidig MultiCoating, i kombination med B270-glas så får filtret enastående optiska egenskaper. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell.

Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert. Filtret har Slim-konstruktion, vilket gör att filtret även kan användas på vidvinkeloptik (med minimal risk för vignettering). Filterringen är tillverkad av aluminium, som är svarteloxerad för att dämpa reflexer samt försedd med en främre gänga (för t.ex motljusskydd.)
Filtret finns med skruvgänga med i storlekar: 49-82mm.


Kase® ND1000-filter


Kase® ND1000 (3.0) är ett ND-filter, av premium kvalité, som är tillverkat av optiskt B270-glas från tyska Schott® och härdat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är minst dubbelt så starka och hållbara, som vanliga glasfilter. Kase® ND1000-filter dämpar ljusmängden med 10 steg utan att påverka färgbalansen i bilden. Förutom att dämpa ljuset, så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder. Filtret är speciellt användbart när man vill undvika överexponering i starkt ljus. ND-filter kan även användas t.ex. för att få längre exponeringstider eller för att kunna öppna upp bländaren och få kortare skärpedjup.

Tack vare avancerad och dubbelsidig MultiCoating, i kombination med B270-glas så får filtret enastående optiska egenskaper. Ytan på filtret är både vattenavstötande, oljebeständigt och antimikrobiell. Tack vare dessa egenskaper, så är filtret mycket enkelt att hålla rent och att rengöra från smuts och fingeravtryck. Det är dessutom repsäkert. Filtret har Slim-konstruktion, vilket gör att filtret även kan användas på vidvinkeloptik (med minimal risk för vignettering). Filterringen är tillverkad av aluminium, som är svarteloxerad för att dämpa reflexer samt försedd med en främre gänga (för t.ex motljusskydd.)
Filtret finns med skruvgänga i följande storlekar: 49-82mm.


Kase® Circular Streak blue


Kase® Circular Streak blue filter är effektfilter, som skapar blå symmetriska ränder från ljuskällor vid fotografering eller filmning. Effekten efterliknar det karakteristiska "ljusfenomenet", som ibland uppstår vid filmning med anamorfiska objektiv och starka ljuskällor. Det som egentligen från början var en "teknisk avvikelse" hos anamorfiska objektiv blev sen ett kännetecken för många bra filmer. Effekten förknippas med såväl rymdfilmer, musikvideo och filmer med Vintage-look. Kase® Circular Streak blue filter är tillverkat av optiskt glas av mycket hög kvalite. Filterringen är tillverkad av aluminium. Filtret skruvas fast i optikens filtergänga. Sen kan man vrida på den yttre ringen på filtret för att ändra orienteringen på ränderna.


©2018-2020 Kase® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
Optimal skärmupplösning 1920x1280px.