Magnetiska filter. B270-glas.


Magnetiska filter.
Kase® KW Revolution Magnetic serien är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder (för snabbare hantering) och ett kombinerat magnetfäste med filtergänga, som gör det möjligt att även använda vanliga kamerafilter (med filtergänga) på Revolution filterna. En annan nyhet i Revolution-serien är att det följer med en magnetisk insatsring i Entry/Pro-paketen, som kan skruvas in i objektivets filtergänga, vilket minskar risken för vinjettering. Filter som ingår i nya Revolution-serien har beteckningen KW Revolution.


(Färgkodade filter i KW Revolution-serien)
Filterna är tillverkade av härdat B270 optiskt Wolverine-glas (från tyska Schott®), av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filterna är specialutvecklade av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och Wolverine-glaset är t.ex minst dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. ND-filterna är till skillnad från många andra märken helt neutrala utan färgstick. Det är en viktig egenskap som skiljer ett premium-filter från ett vanligt filter.

Tack vare att filterna är magnetiska, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filterna från adapterringen på objektivet. Det går också att sätta fast flera magnetiska filter efter varandra. Det går också snabbt att flytta filterna mellan olika objektiv. Ett perfekt system för dig som vill ha ett premium filtersystem, som tar minimalt med plats i kameraväskan. En mycket stor fördel med Kase® Magnetiska filter är att det i princip räcker med en uppsättning av magnetiska filter (Ø77 och Ø82mm). Det går nämligen att köpa till magnetiska step-up-ringar så att man även kan använda filterna på objektiv med mindre filtergängor (Ø49mm, Ø52mm, Ø55mm, Ø58mm, Ø62mm, Ø67mm, Ø72mm). Det finns även magnetiska filter i Ø95mm och 112mm-storlek.Generell film om nya KW Revolution-serien som visar konceptet.


Revolution

KW Revolution Pro ND kit

Kase® KW Revolution Magnetic Pro kit är ett professionellt filterpaket i nya revolution-serien, med ett noga urval av runda magnetiska kamerafilter (av B270 Wolverine-glas), som ger dig rätt förutsättningar att plåta landskap med t.ex långa slutartider. Filterna i Revolution-serien är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder (för snabbare hantering) och ett kombinerat magnetfäste med filtergänga, som gör det möjligt att även använda vanliga kamerafilter (med filtergänga) på Revolution filterna. En annan nyhet i Revolution-serien är att det följer med en magnetisk insatsring, som kan skruvas in i objektivets filtergänga, vilket minskar risken för vinjettering.

Revolution

Filterna i Revolution-serien är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder för snabbare hantering. Röd markering betyder ND1000, Gul markering betyder ND64, Blå markering betyder ND8. Polarisationsfiltret har en silver markering.

Revolution

KW Revolution Entry ND kit

Kase® KW Revolution Magnetic Entry kit är ett professionellt filterpaket i nya revolution-serien, med ett noga urval av runda magnetiska kamerafilter (av B270 Wolverine-glas), som ger dig rätt förutsättningar att plåta landskap med t.ex långa slutartider.(Det som skiljer Entry-paketet mot Pro-paketet är att det ingår ett ND1000-filter (10 steg) i Pro-paketet).

Revolution

Magnetiska filterrevolutionen!

När du har testat magnetiska filter, så kommer du förmodligen aldrig mera vilja använda vanliga filter med skruvgänga.


Card image

Kase® Magnetic Filter Lens hood

Kase® Magnetic Filter Lens hood är ett magnetiskt motljusskydd, som kan användas tillsammans med magnetiska filter. Motljusskyddet minskar oönskade reflexer och ströljus, vilket ger bilder med bättre teckning och renare färger. Tack vare magnetfästet på motljusskyddet, så tar det bara någon sekund att sätta fast eller ta bort motljusskyddet från adapterringen på objektivet. Det går också att sätta fast magnetiska filter på adapterringen, så att de hamnar i skydd av motljusskyddet. Det har aldrig varit enklare att jobba med filter och motljusskydd. Motljusskyddet går att trycka ihop i tre steg, så att man kan undvika vinjettering. Motljusskyddet levereras med en Magnetic Lens Hood adapterring, som skruvas fast i optikens filtergänga

Magnetiska filterrevolutionen!

Det har aldrig varit enklare att använda filter! Tack vare att filterna är magnetiska, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filterna från adapterringen på objektivet. Det går också att sätta fast flera magnetiska filter efter varandra. Det går också snabbt att flytta filterna mellan olika objektiv.


Card image

Magnetiska stepupringar för magnetiska filter.

Har du fler objektiv, så kan du köpa till extra magnetiska stepup-ringar. Sen går det snabbt att flytta filterna mellan dina objektiv. Magnetiska step-up-ringar finns att köpa till för filtergänga Ø49mm, Ø52mm, Ø55mm, Ø58mm, Ø62mm, Ø67mm, Ø72mm, Ø77mm och Ø82mm för Magnetic 77mm/82mm-systemet.

Card image

Magnetiskt Polarisationsfilter

Kase® KW Revolution Polarizer är ett magnetiskt CPL-filter, som tar bort, dämpar eller förstärker reflexer, dämpar UV-strålning och ger bättre färger. Det följer även med en Magnetic adapterring, som skruvas fast i optikens filtergänga. Sen är det bara till att vrida på polarisationsfiltret tills det ser bra ut i sökaren. Tack vare att filtret är magnetiskt, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filtret från adapterringen på objektivet. Tack vare magnetkopplingen, så finns det ingen risk att det fastnar i gängorna som vanliga skruvfilter kan göra! Polarisationsfiltret har cirkulär polarisering, vilket gör att det kan användas på alla kameror utan att störa ut vare sig autofokus eller exponering. .

Tips! CPL-filtret bör monteras närmast adapterringen om fler filter används samtidigt.
Card image

Magnetiskt Light Pollutionfilter

Kase® KW Revolution Magnetic Neutral Night Light Pollution Filter är för nattfotografering i t.ex stadsmiljö, landskap eller vid astronomi. Filtret reducerar och blockerar olika våglängder av ljus, från t.ex gatubelysningar och andra ljuskällor, som förorenar natthimlen. Resultatet, med filtret, blir att man får en klar och naturlig nattbild, med mer korrekt färgåtergivning och högre kontrast. Förutom att reducera ljusföroreningar, så blockerar filtret även IR-strålning, vilket ger skarpare bilder. Det följer även med en Magnetic adapterring. Magnetiska step-up ringar finns att köpa till.

Card image

Kase® Wolverine IR720

Kase® Wolverine IR720 är ett magnetiskt infrarött-filter, av Wolverine®-glas, som blockerar ljus med våglängder under 720nm. Genom att fotografera i infrarött kan man fånga ljuset, som annars är osynligt för det mänskliga ögat. Bilden kommer att sakna alla färger utom rött. Gröna växter reflekterar t.ex mycket infrarött ljus och blir därmed ljusa eller vita på bilden. Vatten blir ofta nästan svart, då det absorberar IR. Det är också effektfullt att plåta IR i svart/vitt.

Olika kameror är olika känsliga för infrarött ljus. Vissa kameror har t.ex ett inbyggt spärr-filter för IR-ljus (framför sensorn), vilket innebär att de inte kan användas med IR-filter. Öppnad förpackning kan ej bytas eller returneras. Ofta får man göra alternativa exponeringar vid fotografering i infrarött. Ljusmätaren i t.ex kameran är kalibrerad för synligt ljus. Infrarött ljus bryts inte heller på exakt samma sätt som synligt ljus. Därför hamnar inte skärpan (fokus) på samma ställe.
Card image

Kase® Magnetic Dream

Kase® Magnetic Dream är ett magnetiskt soft-filter för t.ex främst porträtt, bröllop- och romantiska bilder, men kan även används för att fotografera konstnärliga landskapsbilder. Filtret kan också användas som ett astronomiskt filter, som förstärker stjärnor och ljuspunkter. Fördelen med att använda soft-filter, vid porträtt är att den "softar" oönskade detaljer som t.ex blemmor på huden vilket minskar retusch-arbetet vid datorn efteråt. Filtret är designad för att sätta små bilddetaljer som rynkor och hudblemmor i oskärpa, samtidigt som större bilddetaljer som t.ex. ögon bibehålls skarpa. Effekten av softningen styrs av val av brännvidd och bländare på objektivet som används.

Filter i KW Revolution-serien (och Wolverine Magnetic Circular-serien) är tillverkade av härdat B270 optiskt glas (från tyska Schott®), av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. Filtret är specialutvecklat av Kase® filter för att uppfylla extrema krav och är t.ex dubbelt så starkt som vanliga glasfilter. Det är både stöttåligt och repsäkert och har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. Filtret har naturligtvis avancerad antireflexbehandling. Filterringarna på filterna är tillverkade av T6063-aluminiumlegering.
Card image

Kase® Magnetic Star Focus Tool

Kase® Magnetic Star Focus Tool är ett magnetiskt filter (hjälpmedel), som används för att manuellt ställa in skärpan på ljuskällor med mycket hög precision vid astronomi- och nattfotografering. På natten är det av naturliga orsaker svårt att ställa in skärpan perfekt - det är ju mörkt. Dessutom så fungerar inte heller kamerans autofokus vid dåligt ljus. Lösningen är att använda ett Kase® Magnetic Star Focus Tool som är ett ypperligt hjälpmedel vid fotografering på natten. Kase® Magnetic Star Focus Tool filtret skapar nämligen en optisk diffraktion runt ljuskällor i form av tre fina linjer runt ljuspunkten. Vid fokusering av optiken så kommer linjerna att förflytta sig runt ljuspunkten. När alla tre linjer skär ljuspunkten i centrum så är fokusen perfekt inställd.

Magnetiska filterrevolutionen!

När du har testat magnetiska filter, så kommer du förmodligen aldrig mera vilja använda vanliga filter med skruvgänga.


Kase® KW Revolution Magnetic ND8

Kase® KW Revolution Magnetic ND8 filter är ett magnetiskt ND-filter, som förlänger exponeringstiden med 3 steg. Filtret ingår i Revolution-serien, som är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder (för snabbare hantering) och ett kombinerat magnetfäste med filtergänga, som gör det möjligt att även använda vanliga kamerafilter (med filtergänga) på Revolution filterna Tack vare att filtret är magnetiskt, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filtret från adapterringen på objektivet.

Card image

Kase® KW Revolution Magnetic ND64

Kase® KW Revolution Magnetic ND64 filter är ett magnetiskt ND-filter, som förlänger exponeringstiden med 6 steg. Filtret ingår i Revolution-serien, som är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna

Fotograf: Jim Brompton.
Fotografen har använt ett Kase® Magnetic ND64-filter för att förlänga exponeringstiden med 6 steg. Samt ett Kase® CPL (polarisationsfilter) för få kontroll på reflexerna från vattenytan och för att öka färgmättnaden.

Kase® KW Revolution Magnetic ND1000

Kase® KW Revolution Magnetic ND1000 filter är ett magnetiskt ND-filter, som förlänger exponeringstiden med 10 steg. Filtret ingår i Revolution-serien, som är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder (för snabbare hantering) och ett kombinerat magnetfäste med filtergänga, som gör det möjligt att även använda vanliga kamerafilter (med filtergänga) på Revolution filterna. ND1000 förlänger exponeringstiden med 10 steg. Effekten av att använda långa slutartider påverkar allt som rör sig i bilden. Skummande vatten får en silkeslen slät yta och drivande moln på himlen blir utdragna till dramatiska molnformationer. Tack vare att filtret är magnetiskt, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filtret från adapterringen på objektivet.

Kase® KW Revolution Magnetic ND100000 filter

Kase® KW Revolution Magnetic ND100000 filter är ett magnetiskt ND-filter, som förlänger exponeringstiden med 17 steg! Om en bild i vanliga fall kräver 1/60 sekunders exponering så blir slutartiden 32 minuter. Ett mycket kraftfullt ND-filter (med densitet 5.1ND), som kan användas t.ex mitt på dagen, en tid som traditionellt anses olämpligt för fotografering på grund av hårt och kontrastrikt ljus. Filtret kan också användas vid fotografering av solen eller vid solförmörkelse.

www.photax.se

Fler magnetiska filter finns på www.photax.se

Card image

Kase® KW Revolution Magnetic Black Mist 1/4

Kase® KW Revolution Magnetic Black Mist 1/4 är ett magnetiskt soft-filter, som sänker kontrasten i bilden och softar högdagrar, vilket ger en mer "filmisk" känsla. Perfekt Soft-filter att använda även för porträtt och romantiska bilder. Tack vare att filtret är magnetiskt, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filtret från adapterringen på objektivet.

Card image

Magnetic Streak Blue

Kase® Magnetic Streak blue filter är ett magnetiskt effektfilter, som skapar blå symmetriska ränder från ljuskällor vid fotografering eller filmning. Effekten efterliknar det karakteristiska "ljusfenomenet", som ibland uppstår vid filmning med anamorfiska objektiv och starka ljuskällor. Det som egentligen från början var en "teknisk avvikelse" hos anamorfiska objektiv blev sen ett kännetecken för många bra filmer. Effekten förknippas med såväl rymdfilmer, musikvideo och filmer med Vintage-look. Kase® Magnetic Streak blue filter är tillverkat av optiskt glas av mycket hög kvalite. Kase® Wolverine Magnetic Streak Blue levereras tillsammans med en Magnetic adapterring, som skruvas fast i optikens filtergänga och passar objektiv med 77mm filtergänga. (Magnetiska step-up ringar för andra filtergängor finns att köpa till underst på sidan.) Genom att vrida på filtret så kan man ändra orienteringen på ränderna.

Card image

Magnetic Star Dust

Kase Star Burst 4-Point är ett magnetiskt stjärnfilter, som ger en effekt av en 4-uddig stjärna vid ljuskällor. Det är ljusets brytning i rutnätet på filtret, som skapar de fina stjärnorna. Riktningen på stjärnspetsarna kan styras genom att man vrider på filtret. Tack vare att stjärnfiltret är magnetiskt, så kan man snabbt och smidigt sätta fast eller plocka bort filtret från adapterringen på objektivet. Det går också att sätta fast flera magnetiska filter efter varandra.

112mm

112mm systemet

Kase® KW Revolution Magnetic Pro ND Kit 112mm är ett professionellt filterpaket för objektiv (eller motljusskydd) med 112mm filtergänga (t.ex Nikon Z 14-24mm). Paketet innehåller ett noga urval av runda magnetiska kamerafilter (av B270 Wolverine-glas), som ger dig rätt förutsättningar att plåta landskap med t.ex långa slutartider. Filterna i Revolution-serien är en vidareutveckling av Wolverine Magnetic-filterna och försedda med färgkoder (för snabbare hantering) och ett kombinerat magnetfäste med filtergänga, som gör det möjligt att även använda vanliga kamerafilter (med filtergänga) på Revolution filterna. En annan nyhet i Revolution-serien är att det följer med en magnetisk insatsring, som kan skruvas in i objektivets filtergänga, vilket minskar risken för vinjettering.

#kasefiltersweden

Tagga dina bästa bilder (tagna med Kase® filter) med #kasefiltersweden Så syns dina bilder i instagram-flödet på Photax.se och Kasefiltersweden.se Ett utmärkt sätt att få mer uppmärksamhet och fler följare!

Card image

Showroom Nybro

Kom och testa Kase filter i verkligheten!
Är Wolverine glaset verkligen så hållbart som vi säger! Tar det bara någon sekund att byta filter. Välkommen till vår lagerbutik i Nybro för en demonstration.
(Lagerbutiken har normalt öppet måndag-fredag. Långväga besökare bör ringa innan då butiken ibland kan ha avvikande öppetider.)
telefon: 0481-14620

PHOTAX Lagerbutik ligger på Långgatan 21 i centrala Nybro, cirka 3 mil väster om Kalmar i Småland.


©2018-2024 Kase® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.
Bildkälla: Kase. En del bilder är förminskade och komprimerade.