Välkommen till Kase® filter.
Kase® Moviemate Magnetic Matte Box Master Kit


Kase Moviemate Magnetic Matte Box Master Kit är ett modulärt och magnetiskt system, med slot-in design och magnetfäste för såväl runda- som rektangulära Cinema-filter. Paketet innehåller en Kase® MovieMate Mattebox (med Hood) och några noga utvalda filter för att styra t.ex exponeringen och kontrasten vid filmning.
Kase MovieMate-filter (rektangulära) har standard Cinema-storlek på 4x5.65" och passar även i andra fabrikat av matteboxar. Filterna finns med olika tjocklekar: 4mm och 1,1mm (slim-version). Filterna är tillverkade av B270 optiskt glas (tyska Schott®), av högsta kvalitè, som inte påverkar skärpan som andra filter kan göra. MovieMate-filterna är utvecklade av Kase filter för att uppfylla mycket höga krav hos professionella filmare. Filterna har en dubbelsidig super multicoating-beläggning, som är både vattenavstötande och oljebeständig. MovieMate-filterna har naturligtvis avancerad antireflexbehandling, med såväl IR-coating och Nano-coating.

Kom ihåg att köpa till magnetiska filterramar för användning av rektangulära Cinema-filter på Kase Moviemate Mattebox. Magnetiska ramen fungerar också som ett extra skydd för filtrets kanter och som ströljus-maskning för kanterna. Ramen gör det också lättare att hantera filtret, så att man slipper att få fingeravtryck på glaset. Magnetiska filterramar finns för 4mm Cinema-filter (Cine) och för 1.1 mm Cinema-filter.
ND4

Kase® MovieMate ND0,6 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND0,6-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 0.6ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 2 steg. ND-filter används för att dämpa ljuset när du filmar så att du t.ex kan använda en större bländare.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND4

ND8

Kase® MovieMate ND0,9 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND0,9-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 0.9ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 3 steg. ND-filter används för att dämpa ljuset när du filmar så att du t.ex kan använda en större bländare.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND8

ND16

Kase® MovieMate ND1,2 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND1,2-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 1.2ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 4 steg.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND16

ND32

Kase® MovieMate ND1,5 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND1,5-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 1.5ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 5 steg. ND-filter används för att dämpa ljuset när du filmar så att du t.ex kan använda en större bländare.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND32

ND64

Kase® MovieMate ND1,8 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND1,8-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 1.8ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 6 steg.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND64

ND128

Kase® MovieMate ND2,1 Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema ND2,1-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Densiteten (tätheten) på ND-filtret är 2,1ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 7 steg.

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65" ND128

Black Mist

Kase® MovieMate Black Mist 1/4 Cinema-filter

Kase® MovieMate Black Mist 1/4 Cinema-filter är ett softfilter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av 4mm. Storleken är Cinema-standard, dvs 4x5.65". Black Mist 1/4 är ett soft-filter, som sänker kontrasten i bilden och softar högdagrar, vilket ger en mer "filmisk" känsla.

4mm Storlek 4x5.65"

Streak Blue

Kase® MovieMate Streak Blue Cinema-filter

Kase® MovieMate Cinema-filter är ett effektfilter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av 4mm. Storleken är Cinema-standard, dvs 4x5.65". Streak blue är ett effektfilter, som skapar blå symmetriska ränder från ljuskällor vid filmning. Effekten efterliknar det karakteristiska "ljusfenomenet", som ibland uppstår vid filmning med anamorfiska objektiv och starka ljuskällor. Det som egentligen från början var en "teknisk avvikelse" hos anamorfiska objektiv blev sen ett kännetecken för många bra filmer. Effekten förknippas med såväl rymdfilmer, musikvideo och filmer med Vintage-look. .

4mm Storlek 4x5.65"

GND

Kase® MovieMate GND0,6 Cinema-filter (Soft)

Kase® MovieMate Cinema-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Storleken är Cinema-standard, dvs 4x5.65". Graduated ND-filter (GND) används vid filmning för att t.ex mörka ner himlen när himlen är för ljus. Densitet (tätheten) på det avtonade ND-filtret är 0.6ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 2 steg. Avtoningen är långsam (Soft).

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65"

GND

Kase® MovieMate GND0,9 Cinema-filter (Soft)

Kase® MovieMate Cinema-filter är ett supertunt slim-filter (av absolut högsta kvalité) med en tjocklek av endast 1,1 mm. Storleken är Cinema-standard, dvs 4x5.65". Graduated ND-filter (GND) används vid filmning för att t.ex mörka ner himlen när himlen är för ljus. Densitet (tätheten) på det avtonade ND-filtret är 0.9ND, vilket innebär en dämpning av ljuset med 3 steg. Avtoningen är långsam(Soft).

1.1mm (Slim) Storlek 4x5.65"

Fler filter i Cinema-storlek finns på photax.se


©2018-2022 Kase® Filter Sverige.
Reservation för konstruktionsändringar och typografiska fel.